Trainers

Trainers die zelf ook een reumatische aandoening hebben, begeleiden de trainingen ReumaUitgedaagd! Zij zijn dus allemaal ‘ervaringsdeskundige’ en begrijpen de deelnemers als geen ander. Alle trainers hebben eerst zelf de ReumaUitgedaagd! training gevolgd, en daarna nog een speciale training doorlopen om deelnemers te kunnen begeleiden.

Een team van professionals begeleiden de trainers. Elk jaar nemen de trainers deel aan een nascholing, om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Hieronder stellen enkele van de ruim 30 ReumaUitgedaagd! trainers zich voor.

"Ik vind het erg fijn om andere jongeren te mogen begeleiden tijdens een ReumaUitgedaagd! weekend. Je leert samen met een groepje van elkaars ervaringen onder begeleiding van een 2-3 tal trainers. In oktober 2017 heb ik de eerste keer zelf de training gegeven samen met 2 andere jongeren trainers. Het is steeds een geweldige ervaring om te zien wat je samen leert en bereikt in het ReumaUitgedaagd! weekend."
Kevin
Jongeren trainer (op locatie)
"Ik heb de allereerste training gevolgd en heb hier enorm veel aan gehad. Dit heeft mij geïnspireerd om zelf trainer te worden en jongeren op weg te helpen naar een leven in balans met reuma. Zelf heb ik de ziekte van Bechterew sinds 2014."
Charmaine
Jongeren trainer (op locatie)
"Toen ik de diagnose van de ziekte van Bechterew kreeg stond mijn leven op zijn kop. Ik had tijd nodig om mijzelf weer te herpakken en afscheid te nemen van de dingen die ik niet meer kon. Daarna begon het herinrichten van mijn leven. Wat kan ik nog wel? Hierbij heeft het volgen van de zelfmanagement training mij enorm geholpen. Ik heb een nieuwe passie gevonden en dat is het geven van trainingen. Dit doe ik nu voor mijn werk en voor het Reumafonds. Voor mij is het leven niet gestopt na de diagnose, maar heeft een nieuwe wending gekregen. In de training ReumaUitgedaagd! help ik de deelnemers bij deze ontdekkingstocht. Ik vind het prachtig om te zien hoeveel mentaal sterker de deelnemers zijn geworden na afloop van het volgen van de training. Daar doe ik het voor!"
Margriet
Volwassenen trainer (op locatie)
"Mijn naam is Eva Lotte. Met veel enthousiasme werk ik als trainer en coach en hoop ik mensen op weg te helpen om lekkerder in hun vel, in hun functie en in hun leven te zitten. Zelf heb ik sinds 2004 Reumatoïde Artritis. Reuma is voor mij de trigger om bewust in het leven te staan. Bewust om te gaan met onder andere voeding, beweging en ontspanning. Tijdens de training ReumaUitgedaagd! zet ik zowel mijn professionele als mijn persoonlijke ervaring in. Mijn doel als trainer van ReumaUitgedaagd! is deelnemers te helpen reuma te integreren in hun leven. Acceptatie en eigen regie nemen spelen hierbij een belangrijke rol. Reuma, je kiest er niet voor. Maar als het op je pad komt, kan je wél zelf bepalen hoe je ermee om gaat!"
Eva Lotte
Volwassenen trainer (op locatie)
"In juni 2015 heb ik de cursus train de trainer gevolgd en in mei 2016 ga ik de eerste cursus Reuma Uitgedaagd geven in Amsterdam. Ik kijk hier erg naar uit! Jarenlang heb ik mijzelf verzet tegen de reuma. Ontkennen en de boel eindeloos relativeren was mijn manier om te leven met de fysieke pijn en het ongemak. Na jarenlang een te strijd te voeren met de reuma ben ik er gelukkig achter gekomen dat de reuma nou eenmaal een onderdeel van mij is. Ik ben gaan “samenwerken” met de reuma! Deze “samenwerking” brengt mij veel verder dan het ontkennen. Ik vind het een uitdaging om de deelnemers van Reuma Uitgedaagd te ondersteunen bij hun leven met reuma. Mijn doel als trainer is om elke deelnemer te laten groeien in zijn of haar leven met reuma. Dit door onderling ervaringen uit te wisselen, plezier te maken, op zoek te gaan naar ieders valkuilen in het leven met reuma en door dromen/wensen (ondanks de reuma), er te laten zijn! Mijn eigen motto in mijn leven met reuma is ondertussen “kan niet, bestaat niet”."
Maike
Volwassenen trainer (op locatie)
"Een paar jaar geleden heb ik een cursus Life-coaching gevolgd en kreeg ik het idee om mijn kennis van het coachen te combineren met mijn ervaring als reumapatiënt. Ik heb sinds mijn 16e de ziekte van Bechterew en dat heeft een groot deel van mijn leven bepaald. Ik had het heel fijn gevonden als er in mijn beginperiode een cursus als ReumaUitgedaagd! was geweest. Dat had me zeker geholpen om sneller grip te krijgen op de reuma."
Laura
Volwassenen trainer (op locatie)
"Hallo, mijn naam is Fleur. Om trainer voor ReumaUitgedaagd! te zijn vind ik ontzettend leuk, en ik leer er zelf nog steeds van. Na een training ga ik altijd voldaan en vol van energie naar huis. Mijn studie psychologie sluit goed aan bij het trainen. Inzichten kunnen ontstaan door net even door te vragen, of die ene extra oefening te doen die de deelnemers een spiegel voorhoudt. Het is heel waardevol om te zien dat de deelnemers stappen zetten in het omgaan met hun chronische ziekte. Leuk zal het hebben van reuma niet worden, maar hoe je ermee omgaat beïnvloedt zoveel!"
Fleur
Jongeren trainer
"Omgaan met reuma blijft een grote ontdekkingstocht. De balans leren vinden in wat je kan, wilt en wat haalbaar is. Deelnemers krijgen nieuwe kennis en inzichten aangereikt en dragen deze ook zelf aan. Ik vind als trainer prachtig om te zien dat deelnemers daardoor groeien en veerkrachtiger worden. Het leren van haalbare doelen te stellen. Eerst kleine, later grotere."
Rob
Volwassenen trainer (op locatie)
"Hallo, mijn naam is Ilse, ben 48 jaar, getrouwd en heb 4 dochters. Ik heb een opleiding tot fysiotherapeut gedaan. In 2008 heb ik gehoord dat ik reuma heb, helaas ben ik in 2016 volledig afgekeurd. Maar dit gaf mij wel de mogelijkheid om mijn ervaringen te gaan delen. Ik doe dat o.a. door ReumaUitgedaagd! trainer te zijn. Ik vind dit erg leuk en inspirerend, en hoop anderen te kunnen helpen met deze fantastische training. Ik hoop je te zien/spreken binnenkort!"
Ilse
Volwassenen trainer
"Ik ben trainer geworden omdat ik graag vanuit mijn eigen ervaringen andere jongeren wil trainen om beter met hun Reuma om te gaan. Ik vind het leuk om de trainingen te geven en ik vind het mooi om te zien dat de deelnemers er echt iets aan hebben."
Linda
Jongeren trainer
"Jaren geleden volgde ik zelf de training. Het droeg bij aan het accepteren van mijn reuma en het focussen op wat ik nog wél kan. Dit maakte mij enthousiast om zelf trainer te worden. Ik vind het een uitdaging om anderen te begeleiden in hun ontdekkingstocht om (weer) zélf de koers te bepalen in hun leven met reuma."
Margret
Volwassenen trainer (op locatie)