Volwassenen training (op locatie)

De ReumaUitgedaagd! zelfmanagementtraining is speciaal ontwikkeld voor iedereen met een vorm van reuma. De training helpt je richting te geven aan je leven met reuma op een manier die bij jou past. Samen met andere mensen met reuma werk je aan thema’s als:

 • communicatie met je partner, op je werk
 • relaties
 • bewegen,
 • pijn en vermoeidheid
 • behandeling

Trainers die zelf ook een vorm van reuma hebben, begeleiden de training.  Zij hebben ervaring met de problemen waar je tegen aan loopt. Ze vertellen je niet hoe jij je leven met reuma moet leiden, maar samen gaan jullie aan de slag wat de beste manier voor jou is. Jouw persoonlijke doelen staan hierbij centraal. Zo is de training altijd afgestemd op jouw situatie en behoeften. Het maakt niet uit hoe lang je al reuma hebt, of hoeveel of weinig last je van je reuma ondervindt.

Praktische informatie:

 • De volwassenen training is bedoeld voor iedereen vanaf 26 jaar, met een vorm van reuma.
 • Deze training wordt aangeboden op verschillende locaties in heel Nederland, en kan bestaan uit zes wekelijkse bijeenkomsten (dagdeel per week), drie wekelijkse bijeenkomsten (dag per week) of een weekendtraining.
 • Je volgt de training samen met 6 tot 12 volwassenen die ook een vorm van reuma hebben.
 • Twee speciaal opgeleide trainers begeleiden de training
 • Iedere week of dagdeel staat een thema centraal.
 • Je gaat tijdens de training aan de slag met concrete oefeningen.
 • De zes wekelijkse en drie wekelijkse bijeenkomsten kosten € 99,00 (inclusief trainingsmateriaal).
 • De weekendtraining kost € 425 (inclusief overnachtingen, eten en trainingsmateriaal).
 • Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten vanuit een aanvullend pakket. Informeer hiernaar bij je zorgverzekering.


Let op
: wegens het coronavirus gaan alle trainingen op locatie tot en met maart niet door.
Dat is natuurlijk enorm jammer en daarom zetten we de Volwassenen training op locatie om in een nieuwe Volwassenen groepstraining online. Lees hieronder verder!

Nieuw: Volwassenen groepstraining online! (aanmelden kan alleen via de mail)
De nieuwe online training is niet de één op één Volwassenen training online die ook op deze website vermeld staat, maar een geheel nieuwe online training die zoveel mogelijk tegemoet komt aan de Volwassenen training op locatie. En waarbij er voldoende ruimte is om ervaringskennis met elkaar te delen. De nieuwe training wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide trainers en beslaat zes weken. De eerstvolgende nieuwe Volwassenen groepstraining online zal plaatsvinden op de volgende 6 zaterdagen: 9, 26 en 23 januari 2021 en 6 en 13 februari. Allen van 10.00-11.30 uur. Kosten zijn € 70,- (inclusief trainingsmateriaal).
Wil je je aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar reumauitgedaagd@reumanederland.nl. Heb je vragen? Ook die kun je naar ons mailen.


Training voor volwassenen tussen de 26 en 40 jaar

In 2021 biedt ReumaUitgedaagd! ook een  training aan die speciaal op maat is gemaakt voor volwassenen tussen de 26 en 40 jaar. Samen met andere mensen met reuma werk je aan  thema’s die specifiek bij deze groep volwassenen spelen. Denk bijvoorbeeld aan werk, UWV, kinderwens, jonge ouder zijn met reuma en hoe ga je om met een onzeker toekomstbeeld als je nog zo aan het “bouwen” bent. Twee speciaal opgeleide trainers die zelf ook een vorm van reuma hebben, begeleiden de training. Heb je interesse of vragen over deze training? Houd de pagina met data in de gaten of neem contact met ons op.

Bekijk de data & locaties van de eerstvolgende trainingen en meld je aan!

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de trainingen van ReumaUitgedaagd!:

Benieuwd naar de ervaringen van andere deelnemers of naar de trainers?

Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk ze hier. Leer de trainers alvast kennen. Ze stellen zich hier aan je voor.