Volwassenen training (op locatie)

De ReumaUitgedaagd! zelfmanagementtraining is speciaal ontwikkeld voor iedereen met een vorm van reuma. Het doel van de trainingen is het krijgen en behouden van de regie over jouw eigen leven met reuma. Samen met andere mensen met reuma werk je aan thema’s als communicatie, relaties, bewegen, pijn en behandeling.

De training wordt begeleid door trainers die zelf ook een vorm van reuma hebben en dus ervaring hebben met de problemen waar je tegen aan loopt. Zij vertellen je niet hoe jij je leven met reuma moet leiden, maar samen gaan jullie aan de slag met de persoonlijke doelen die je zelf opstelt. Zo is de training altijd afgestemd op jouw situatie en behoeften. Het maakt niet uit in welke fase van het ziekteproces je zit, of hoe veel of weinig last je van de reuma ondervindt.

Praktische informatie:

  • De volwassenen training is bedoeld voor iedereen vanaf 26 jaar, met een vorm van reuma.
  • Deze training wordt aangeboden op verschillende locaties in heel Nederland, en kan bestaan uit zes wekelijkse bijeenkomsten (dagdeel per week), drie wekelijkse bijeenkomsten (dag per week) of in een midweek.
  • Je volgt de training samen met 6 tot 12 volwassenen die ook een vorm van reuma hebben.
  • De training wordt begeleid door twee speciaal opgeleide trainers.
  • Iedere week of dagdeel staat een thema centraal.
  • Je gaat tijdens de training aan de slag met concrete oefeningen.
  • De zes wekelijkse en drie wekelijkse bijeenkomsten kosten € 77,50 (inclusief trainingsmateriaal).
  • De midweek training kost € 425 (inclusief overnachtingen, eten en trainingsmateriaal).
  • De kosten worden door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit een aanvullend pakket. Informeer hiernaar bij je zorgverzekering.

Eenmalige training voor volwassenen tussen de 26 en 40 jaar
Begin volgend jaar wordt er eenmalig een training aangeboden die speciaal op maat is gemaakt voor volwassenen tussen de 26 en 40 jaar. Samen met andere mensen met reuma werk je aan  thema’s die specifiek bij deze groep volwassenen spelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan werk, UWV, kinderwens, jonge ouder zijn met reuma en hoe ga je om met een onzeker toekomstbeeld als je nog zo aan het “bouwen” bent. De training wordt begeleid door twee trainers die zelf ook een vorm van reuma hebben. Heb je interesse of vragen over deze training? Neem contact met ons op.

Bekijk de data & locaties van de eerstvolgende trainingen en meld je aan!

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de trainingen van ReumaUitgedaagd!:

Benieuwd naar de ervaringen van andere deelnemers of naar de trainers?

Voor de ervaringen van deelnemers kun je hier kijken, en de trainers stellen zich hier aan je voor.